Alles over zonnepanelen | samenwerkingsverband van erkende installateurs | landelijke dekking

Soorten en vormen zonnepanelen

Soorten en vormen zonnepanelen

Wilt u gebruik maken van verschillende soorten en vormen zonnepanelen, of bent u benieuwd wat er zoal beschikbaar is? U heeft de keuze uit een aantal verschillende varianten, waar we u op de diverse pagina’s graag meer over vertellen. (unbenannt)

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Vormen en soorten zonnepanelen:

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

Monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen

U heeft allereerst de keuze uit de traditionele zonnepanelen, die we op steeds meer daken zien liggen. We maken een onderscheid op basis van de techniek die ze gebruiken in de zonnecellen, waardoor we spreken van mono- en polykristallijne zonnepanelen. Het verschil heeft betrekking op de manier waarop de zonnecellen zijn vormgegeven. Dit kunnen we zien aan de egaal zwarte afwerking of het schervenpatroon met verschillende blauwtinten. De monokristallijne zonnepanelen leveren over het algemeen enkele procenten meer rendement dan de andere variant, maar zijn aan de andere kant ook wat duurder in aanschaf en vragen dus om een grotere investering.

Hoog rendement en levensduur

Wilt u gebruik maken van hoog rendement zonnepanelen? Dan is de kans groot dat u daar nog even op dient te wachten, aangezien verschillende wetenschappers en onderzoekers er hard aan werken, maar we in de praktijk nog niet veel verder komen dan 12 - 18% netto opbrengst. De levensduur van de zonnepanelen op dit moment zit aan de andere kant gelukkig wel op een heel degelijke manier in elkaar, waardoor we ons daar geen zorgen over hoeven te maken. De zonnepanelen gaan gemakkelijk 25 of meer jaar mee. Voorwaarde daarbij is dat we er op een voorzichtige manier mee omgaan en de beschermende laag goed intact blijft.

Gekleurde en flexibele zonnepanelen

Binnen de verschillende soorten zonnepanelen heeft u onder andere de mogelijkheid om gebruik te maken van gekleurde panelen. Deze zorgen ervoor dat u de keuze heeft uit bijvoorbeeld zwarte, rode of groene zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat ze een stuk beter aansluiten bij de uitstraling van uw woning of het dak, of dat u een interessant contrast aan kunt brengen. Dankzij de flexibele zonnepanelen is het mogelijk om deze in lange banen toe te passen, op basis van een folie. Houd er rekening mee dat de opbrengst van deze panelen over het algemeen beperkt is.

Meedraaiende en ge´ntegreerde zonnepanelen

Tenslotte kunt u gebruik maken van de meedraaiende en geïntegreerde zonnepanelen. De meedraaiende panelen richten zich automatisch tot de zon en zorgen er op die manier voor dat het zonlicht er op ieder moment zo recht mogelijk in zal vallen. Binnen de geïntegreerde zonnepanelen kunt u gebruik maken van dakpannen met zonnecellen, of kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de isolatieplaten met zonnecellen. In de beide gevallen zorgt u voor een oplossing die zowel esthetisch als praktisch op een bijzonder interessante manier in elkaar zit. De panelen en dakpannen zorgen voor een rustieke uitstraling en wekken op een efficiënte manier energie voor u op.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend
In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen
Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio
Landelijke dekking
Vergelijken van tarieven en kwaliteit
Tot wel 45% besparen