Alles over zonnepanelen | samenwerkingsverband van erkende installateurs | landelijke dekking

Zonnepanelen

Op deze en de onderliggende pagina's wordt in detail ingegaan op zonne-energie, de werking van zonnepanelen, de soorten zonnepanelensystemen, montagemogelijkheden van de zonnepanelen, de kleuren,vormen en maten van panelen en tenslotte het onderhoud van de systemen.

Klik op het gewenste onderwerp.

Meer informatie

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

Zonnepanelen

Denkt u er over om gebruik te maken van zonnepanelen? U zorgt er daarmee voor dat u zelf duurzaam energie op kunt gaan wekken. U kunt de energie die u zelf opwekt salderen met het verbruik aan de andere kant, of daar zelfs een terugleververgoeding voor ontvangen vanuit uw energieleverancier.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend
In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen
Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio
Landelijke dekking
Vergelijken van tarieven en kwaliteit
Tot wel 45% besparen

Werking van zonnepanelen

Zonnepanelen vangen het licht van de zon op en zorgen er vervolgens voor dat hier elektrische spanning uit volgt. Het proces zit technisch in elkaar, maar heeft te maken met de enorme energie die er in het licht van de zon schuil gaat. Het zijn de zonnecellen in de zonnepanelen die het licht omzetten en gelijkstroom naar de bekabeling brengen. Het is vervolgens de omvormer (vaak in de meterkast) die ervoor zorgt dat we gebruik kunnen maken van wisselstroom, waar onze apparaten doorgaans op zijn ingericht.

Zonnepanelen montage hellend dak

Montage van zonnepanelen

U kunt de zonnepanelen op een aantal verschillende manieren laten monteren. Maak gebruik van zonnepanelen op het dak door deze met haken te bevestigen, of kies er op een plat dak voor speciale klemmen in te zetten. Verder kunt u de zonnepanelen tegen de muur monteren, of heeft u de mogelijkheid om deze op de grond te plaatsen. Zorg ervoor dat u de ideale hellingshoek van de zonnepanelen kiest, of maak gebruik van de draaibare exemplaren. U kunt de opbrengst van de zonnepanelen op die manier maximaliseren, zodat u de terugverdientijd van de panelen tot een minimum kunt beperken.

Hoe werkt offertes aanvragen?

  • Stap 1 U vult het formulier in

    In slechts 1 minuut vult u het offerte-aanvraagformulier in en klikt u op verzenden. Deze service is gratis en verplicht u tot niets.

  • Stap 2 Uw aanvraag wordt verspreid onder aangesloten installateurs

    Na controle van uw aanvraag wordt deze verzonden naar maximaal 4 aangesloten zonnepanelen installateurs, veelal uit uw eigen regio. Zij gaan aan de slag en zullen snel een volledig vrijblijvende offerte voor u opmaken.

  • Stap 3 Offertes ontvangen en vergelijken

    Binnen enkele uren tot maximaal 2 werkdagen ontvang u offertes op maat en kunt u deze op uw gemak vergelijken op prijs en kwaliteit. Onze ervaring is dat prijsverschillen al snel tot 15 tot 20% kunnen bedragen, met uitschieters van 45%.

Soorten zonnepanelen

Uiteraard heeft u de keuze uit een aantal verschillende soorten zonnepanelen. Kies voor on grid panelen aangesloten op het stroomnet, of voor off grid panelen op afgelegen plaatsen en als back-up. Gebruik de goedkopere monokristallijne zonnepanelen, of de iets duurdere polykristallijne panelen die over het algemeen net wat meer rendement te bieden hebben. Bent u op zoek naar draaibare zonnepanelen die met de beweging van de zon meegaan, of zoekt u wellicht naar gekleurde zonnepanelen die goed aansluiten bij de rest van de uitstraling van uw woning? De keuze is de laatste jaren enorm toegenomen, waardoor de zonnepanelen ook voor u een goede optie vormen.

zwarte zonnepanelen
Blauwe en zwarte zonnepanelen in Zwijndrecht

Kosten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen bestaan uit de panelen zelf, de bekabeling, de omvormer en natuurlijk de installatie van het geheel. De kosten hangen af van het aantal panelen dat u wenst te plaatsen. Des te meer panelen u plaatst, des te groter ook de opbrengst en des te sneller u de investering terug kunt verdienen. Gebruik een energiebespaarlening om de zonnepanelen te financieren, of profiteer in ieder geval van de subsidies en regelingen die er beschikbaar zijn. U kunt op die manier voordelig gebruik maken van goedkope zonnepanelen, om zelf energie op te gaan wekken en een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend
In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen
Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio
Landelijke dekking
Vergelijken van tarieven en kwaliteit
Tot wel 45% besparen