Alles over zonnepanelen | samenwerkingsverband van erkende installateurs | landelijke dekking

100% btw terugvorderen

100% Btw terugvorderen

U kunt de Btw over uw zonnepanelen 100% terugvorderen. Dit heeft te maken met een uitspraak van het Europese Hof op 20 juni 2013. De Belastingdienst heeft een eenvoudige regeling in het leven geroepen waarbij u de keuze hebt of u fiscaal geregistreerd wil worden als ondernemer of niet. Indien niet, dan kunt u wel gebruik maken van de btw korting op de arbeidskosten, echter betaalt uw wel gewoon 21% over de materialen (zonnepanelen, bekabeling, omvomer etc.). Lees hieronder meer.

Ondernemer voor de Btw

Het Europese Hof heeft namelijk bepaald dat u als bezitter van een zonnepanelensysteem een ondernemer voor de Btw bent. Dat betekent in principe niets anders dan dat u de Btw die u uitgeeft aan het systeem, in mindering mag brengen op uw Btw-afdracht. U maakt gebruik van een regeling die ondernemers bekend is, waarmee u ervoor zorgt dat u de Btw niet hoeft te betalen. U betaalt de Btw in eerste instantie aan de leverancier van de zonnepanelen, maar dankzij de Belastingteruggave krijgt u dat geld weer netjes terug.

Subsidieregeling zonnepanelen

U kunt de Btw 100% terugvorderen en er daarmee voor zorgen dat u toch gebruik kunt maken van een subsidieregeling voor zonnepanelen. Wat dat betreft kunt u 21% besparen op de kosten van het systeem, door u als ondernemer voor de Btw bij de Belastingdienst aan te melden. Uiteraard kunt u hierbij gebruik maken van een handig stappenplan. Meld u als ondernemer bij de Belastingdienst aan, nadat u het systeem heeft laten plaatsen. U hoeft zich niet aan te melden bij de Kamer van Koophandel, het gaat puur om uw status als ondernemer voor de Btw bij de Belastingdienst.

Flink financieel voordeel

Dankzij de subsidieregeling voor zonnepanelen die u zelf op kunt zetten kunt u rekenen op een flink voordeel. De overheid zal u hier niet al teveel over mee willen delen, omdat men de beslissing tot aan het Europese Hof aan heeft proberen te vechten. Deze heeft echter besloten dat consumenten wel degelijk recht hebben op de teruggave van de Btw. Wat dat betreft kunt u zorgen voor als het ware 21% korting op het systeem, op basis van de consumentenprijs die u uiteindelijk aan de leverancier dient te betalen.

Zonnepanelen montage hellend dak

Eenvoudige procedure

Het is een relatief eenvoudige procedure om u te registereren bij de Belastingdienst en de btw terug te vorderen, vanwege de standaardprocedure die u kunt downloaden op de site van de Rijksoverheid. (www.rijksoverheid.nl)

Kortere terugverdientijd zonnepanelen

Dankzij de 100% terugvordering van de Btw betaalt u uiteindelijk een lager bedrag voor de zonnepanelen waar u gebruik van wenst te maken. De 21% Btw die u als korting krijgt zorgt ervoor dat de terugverdientijd met eenzelfde percentage af zal nemen. Dat betekent dat een terugverdientijd van de zonnepanelen van 8 - 10 jaar terug zal lopen naar iets minder dan 8 jaar. Wat dat betreft kunt u vervolgens zo’n 17 jaar gebruik blijven maken van de zonnepanelen, om gratis stroom op te wekken. Dankzij het terugvorderen van de Btw vormen de zonnepanelen een nog veel betere investering en is het een uitstekend idee om daar direct mee aan de slag te gaan.

Subsidie-overzicht:

  • 100% btw terugvorderen

    U kunt de Btw over uw zonnepanelen 100% terugvorderen. Dit heeft te maken met een uitspraak van h...

  • Subsidies voor bedrijven

    Ook voor bedrijven is het aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen. Niet alleen omdat in be...

  • Energiebespaarlening

    Wilt u gebruik maken van de energiebespaarlening, of bent u benieuwd wat dit precies inhoudt? U k...