Alles over zonnepanelen | samenwerkingsverband van erkende installateurs | landelijke dekking

Verhoging woningwaarde

Verhoging woningwaarde

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat consumenten bereid zijn om meer te betalen voor een woning die is voorzien van een werkend zonnepanelensysteem ten opzichte van dezelfde woning die niet is voorzien van een dergelijk systeem. Gemiddeld is men bereid om € 7.000 (2013) meer te betalen voor een woning met zonnepanelen. Daarnaast zal een woning met zonnepanelen ook een beter Energielabel hebben, waardoor de waarde vande woning of bedrijfspand ook hoger zal zijn. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten!

Duurzaam energie opwekken

Op het moment dat u uw woning wilt verkopen en u gebruik maakt van zonnepanelen betekent dit dat de nieuwe bewoners daar ‘gratis’ gebruik van kunnen maken. Zij hoeven niet in een dergelijk systeem te investeren, maar kunnen wel duurzame energie op gaan wekken. Dit zorgt ervoor dat er sprake is van een stijging van de woningwaarde, op het moment dat u gebruik maakt van zonnepanelen op het dak.

energiekosten
Uw woning meer waard met zonnepanelen !

Besparen op de energiekosten

Dit komt deels voort uit het feit dat de nieuwe bewoners gebruik kunnen maken van een systeem dat er al ligt. Daarnaast zorgt u met de zonnepanelen voor een verhoging van de woningwaarde, omdat de nieuwe bewoners kunnen besparen op de energiekosten.

De waarde van een woning kunnen we baseren op een aantal verschillende elementen. Op het moment dat er sprake is van een goede isolatie, drukt dat de energiekosten die we dienen te maken. Op die manier zorgt de isolatie voor een bepaalde extra waarde van de woning. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van zonnepanelen, die ervoor zorgen dat we onze energie (voor een deel) zelf op kunnen gaan wekken. Wat dat betreft verhogen de zonnepanelen de waarde van uw woning dankzij het systeem, maar nog meer vanwege de besparing op de kosten die er in de toekomst mogelijk is.

zonnepanelen vergelijken
Blauwe en zwarte zonnepanelen (achtergrond)

Investering in de toekomst

Bovendien investeert u met de zonnepanelen op een heel effectieve manier in de toekomst. U laat ermee zien dat uw woning klaar is voor de toekomst, iets dat behoorlijk wat extra waarde op kan leveren. Op het moment dat er sprake zou zijn van achterstallig onderhoud komt dat de woningwaarde natuurlijk niet ten goede. U kunt de zonnepanelen zien als het tegenovergestelde van deze situatie. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om vandaag de dag te investeren in zonnepanelen en er daarmee voor te zorgen dat u zelf duurzaam energie op kunt gaan wekken en u kunt rekenen op een hogere waarde van uw woning.

mulitkristallijne zonnecellen
Groenkleurige Hoog Rendements paneel

Alle voordelen op een rij:

 • Verhoging woningwaarde

  Uit diverse onderzoeken is gebleken dat consumenten bereid zijn om meer te betalen voor een wonin...

 • Beter Energielabel

  Wilt u graag een beter energielabel door zonnepanelen? U kunt de zonnepanelen vergelijken of kijk...

 • Lange levensduur

  Wilt u profiteren van een lange levensduur van de zonnepanelen? Dan is het verstandig om deze in ...

 • Goed voor het milieu

  Wilt u energie besparen, of de kosten voor energie drukken? Zonnepanelen zijn goed voor het milie...