Alles over zonnepanelen | samenwerkingsverband van erkende installateurs | landelijke dekking

Onafhankelijk van prijsstijgingen elektriciteit

Onafhankelijk van prijsstijgingen elektriciteit

Wilt u zich zo onafhankelijk mogelijk opstellen van de prijsstijgingen van elektriciteit? De kans bestaat dat de prijzen de komende jaren verder oplopen, al is het natuurlijk lastig om daar steekhoudende voorspellingen over te doen.

Drie keer harder gestegen in 15 jaar

Dat neemt niet weg dat uit onderzoek van het CBS blijkt dat de prijzen de afgelopen 15 jaar behoorlijk gestegen zijn. In de loop der jaren zijn de prijzen over het algemeen aardig opgelopen, maar de prijs van energie is 3x harder gestegen dan die van veel andere producten en diensten. Dat zorgt ervoor dat we vandaag de dag een hoge prijs betalen voor onze energie. U kunt zich onafhankelijk van de prijsstijgingen van elektriciteit maken, door te investeren in zonnepanelen en uw eigen energie op te gaan wekken.

zware solar panelen
Zwarte zonnepanelen plaatsen licht hellend dak

Btw terugvorderen van de Belastingdienst

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de Btw terug te vorderen bij de Belastingdienst, door u aan te melden als ondernemer voor de Btw. U kunt dit doen, omdat het Europese Hof op 20 juni 2013 bepaalde dat u als eigenaar van een zonnestroomsysteem ondernemer voor de Btw bent. Dit betekent niet dat u zich hoeft in te schrijven bij de KvK, het gaat puur om de manier waarop de Belastingdienst met de aankoop van uw zonnepanelen omgaat. U kunt zich bij de Belastingdienst aanmelden als ondernemer en de kosten voor uw zonnestroomsysteem opvoeren. Op die manier kunt u een paar honderd euro aan Btw terugkrijgen, naast het feit dat u voortaan onafhankelijk bent van prijsstijgingen van elektriciteit.

Eigen energie opwekken

U kunt namelijk zelf uw energie opwekken, door gebruik te maken van de zon die altijd voor niets op blijft komen. Op het moment dat u 2.500 kWh per jaar verbruikt en u er zelf 2.000 op weet te wekken, zorgt u er namelijk voor dat u nog maar 500 kWh bij uw energieleverancier hoeft af te nemen. Wat dat betreft kunt u zich een stuk minder afhankelijk maken van de prijsstijging van elektriciteit. Bij een stijging van 10% van de kosten na 3 jaar, betaalt u na diezelfde 3 jaar slechts 2% meer dan voorheen. Wat dat betreft kunt u de stijgingen met een factor 5 beperken.

zonnestraling aarde
De zon: onuitputtelijke energiebron

Terugverdientijd loopt terug

Een bijkomend voordeel van de prijsstijgingen van elektriciteit is bovendien dat de terugverdientijd van uw PV-systeem alleen maar korter zal worden. De zonnepanelen zorgen in dat geval voor een meer dan uitstekende investering, waarmee u zelf uw energie op kunt gaan wekken. Wat dat betreft bent u voor een groot deel onafhankelijk van de prijsstijgingen van elektriciteit. Waar anderen klagen over de toenemende kosten, kunt u er zeker van zijn dat u voordelig uw eigen energie op blijft wekken.

Alle voordelen op een rij:

 • Verhoging woningwaarde

  Uit diverse onderzoeken is gebleken dat consumenten bereid zijn om meer te betalen voor een wonin...

 • Beter Energielabel

  Wilt u graag een beter energielabel door zonnepanelen? U kunt de zonnepanelen vergelijken of kijk...

 • Lange levensduur

  Wilt u profiteren van een lange levensduur van de zonnepanelen? Dan is het verstandig om deze in ...

 • Goed voor het milieu

  Wilt u energie besparen, of de kosten voor energie drukken? Zonnepanelen zijn goed voor het milie...