Alles over zonnepanelen | samenwerkingsverband van erkende installateurs | landelijke dekking

Aanschaf goedkoper dan ooit tevoren

Aanschaf goedkoper dan ooit tevoren

De aanschaf van zonnepanelen was nog niet eerder zo voordelig als nu. Bovendien is de rek er volgens analisten bijna uit, waardoor dit een goed moment is om de zonnepanelen aan te kopen en op uw dak te (laten) plaatsen.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend
In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen
Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio
Landelijke dekking
Vergelijken van tarieven en kwaliteit
Tot wel 45% besparen

Goedkope Chinese zonnepanelen

De zonnepanelen zijn nu het goedkoopst, omdat de productie in landen als China maximaal is. In 2013 voorspelde verschillende analisten al dat de prijzen tot in 2015 verder door zouden dalen, nog ongeveer 30% onder het niveau van destijds. We hebben nu te maken met die daling, waardoor dit een goed moment is om de zonnepanelen op een voordelige manier aan te schaffen. Het zorgt ervoor dat u minimale kosten hoeft te maken, om er aan de andere kant voor te zorgen dat u maximaal op uw energiekosten kunt besparen en u een steentje bij kunt dragen aan het milieu om ons heen.

Halvering sinds 2009

De kosten voor zonnepanelen zijn sinds 2009 al gehalveerd, waardoor het nu mogelijk is om de investering ongeveer twee keer sneller terug te verdienen. Wat dat betreft is dit een goed moment voor de aanschaf van zonnepanelen, vooral wanneer u er al een paar jaar over twijfelt. Dit is een goed moment om de investering te doen en ervoor te zorgen dat u de komende jaren geld kunt gaan verdienen. Ieder jaar dat u er eerder mee begint heeft u de kosten ook een jaar eerder terugverdiend. Wat dat betreft kunt u het best nu contact opnemen met een leverancier of installateur.

Zonnepanelen montage hellend dak

Dieptepunt in 2015

Volgens de verschillende analisten binnen de branche zal het dieptepunt van de prijzen in 2015 komen te liggen. De productiekosten zullen dan dalen naar ongeveer €0,31 per watt. Eerder in 2009 bedroegen de productiekosten nog €0,95 per watt, waardoor er ten opzichte van dat moment sprake is van een enorme daling. Dit heeft vooral te maken met de innovaties van de producenten als Jinko, Yingli, Trina en Renesola. Zij zorgen er op die manier voor dat het mogelijk is om de kosten steeds verder te drukken, waardoor u de zonnepanelen ook in Nederland voordelig aan kunt schaffen.

boerenschuur zonne energie
Zonnepanelen interessant voor landbouwbedrijven

Lagere installatiekosten

Verder verloopt ook de installatie van de zonnepanelen steeds gemakkelijker. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de fabrikanten hier al rekening mee houden, op het moment dat ze nieuwe panelen ontwikkelen. Op het moment dat de plaatsing gemakkelijker in elkaar zit zullen meer mensen voor de panelen kiezen, waardoor alle partijen binnen de markt er belang bij hebben. Volgens GTM Research is dit een goed moment om de zonnepanelen aan te schaffen, om maximaal te profiteren van de lage kosten van de panelen en de voordelige mogelijkheden op het gebied van de installatie.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend
In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen
Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio
Landelijke dekking
Vergelijken van tarieven en kwaliteit
Tot wel 45% besparen

Alle voordelen op een rij:

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.