Zonnepanelen-Experts.nl

Home | Disclaimer | Privacyverklaring | Wie zijn wij ? | Contact | Sitemap

Zonnecellen & zonnepaneel

Zonnecellen en zonnepaneel

zonnepanelen huren

Het zijn de zonnecellen en het zonnepaneel die ervoor zorgen dat we gebruik kunnen maken van zonne-energie. De zonnecellen zetten het licht van de zon om in elektriciteit, dat we via een omvormer vervolgens kunnen gebruiken voor de elektrische apparaten die we hebben staan, of de verlichting die we in willen schakelen.

Foton en Volta

Zonnecellen werken op basis van het fotovoltaïsch principe. In het Engels spreken we van photo voltaic, waardoor we het in plaats van zonnepanelen ook wel hebben over PV-systemen. De benaming van de techniek komt van de combinatie tussen het griekse woord ‘foton’ voor ‘licht’ en de naam van Allesandro Volta, naar wie de eenheid voor elektrische spanning werd genoemd. Met behulp van de zonnecellen halen we als het ware elektrische spanning uit licht, waardoor we voor een duurzame bron van energie kunnen zorgen.

Zonnecellen

Monokristallijne zonnecellen
Monokristallijne zonnecellen
Polykristallijne zonnecellen
Polykristallijne zonnecellen
Amorfe zonnecellen
Amorfe zonnecellen

Elektrische lading in de zonnecellen

Het daadwerkelijke technische proces achter de zonnecellen zit behoorlijk ingewikkeld in elkaar. We kunnen het gedrag van zonnecellen echter vergelijken met de omgekeerde werking van een diode. Zodra we aan de voorkant van de zonnecel zorgen voor zonlicht, veroorzaken de opvallende fotonen in de cel een elektrische lading, door de verschillende lagen van de cel. Vervolgens hebben we de mogelijkheid om deze lading af te tappen en als een elektrische stroom te gebruiken. Op de vraag ‘wat zijn zonnecellen’ kunnen we wat dat betreft antwoorden dat het gaat om een soort kleine fabriekjes, die het licht van de zon om weten te zetten in een elektrische spanning en uiteindelijk elektriciteit.

Zonnepaneel

Mono kristallijne zonnecel

Op het moment dat we meerdere zonnecellen in een serie met elkaar schakelen hebben we de mogelijkheid om een zonnepaneel samen te stellen. Bovendien dient er sprake te zijn van een bypass diode, die de beschadiging bij een eventuele schaduwpositie van een van de cellen kan voorkomen. Er zou dan namelijk een hotspot-effect kunnen ontstaan, omdat die ene cel zich dan als een elektrische verbruiker zal gaan gedragen. Wat dat betreft zit een zonnepaneel technisch vernuftig in elkaar, wat ertoe heeft geleid dat de zonnepaneel prijs de eerste jaren na de introductie behoorlijk hoog lag.

Standaard zonnepanelen

Vandaag de dag maken we gebruik van standaard zonnepanelen en is de prijs van zonnepanelen enorm gedaald. De standaard panelen worden in grote hoeveelheden geproduceerd en hebben inmiddels een marktaandeel van meer dan 90%. Gemiddeld leveren de standaard zonnepanelen met een scherpe prijs zo’n 50 - 200 W aan vermogen. Enkele fabrikanten kunnen meer zware panelen leveren en daarmee zorgen voor een hogere opbrengst van elektriciteit. Het oppervlakte van de standaard zonnepanelen bedraagt zo’n 0,5 - 2 vierkante meter. Het is onder andere het oppervlakte van het paneel dat bepaalt hoeveel vermogen er mee op te wekken valt.

zonnepanelen tilburg

Zonnepanelen zijn verkrijgbaar in vele kleuren

Vergelijken is altijd verstandig

Prijzen zonneboilers

Indien u zelf besluit om te investeren in een zonnepanelensysteem dat is het verstandig om bij meerdere partijen offertes aan te vragen. Er is momenteel een groot aanbod van verschillende zonnepanelensystemen en er is forse concurrentie tussen de verschillende installateurs; u kunt daardoor op eenvoudige wijze behoorlijk geld besparen. Belangrijk is natuurlijk wel dat u niet alleen op de prijs let, maar ook op de kwaliteit van de panelen zoals het rendement en de constructie. Daarnaast is het merk en de capaciteit van de omvormer erg belangrijk: deze heeft vaak een bepalende rol in het totaalrendement. Naast prijs en kwaliteit is garantie bepalend. Op de meeste systemen ontvangt u tussen de 10 en 25 jaar fabrieksgarantie.

Meer informatie

Netgekoppeld pv installatie

Zonne-energie Zonne-energie, het is een duurzame energiebron, die ons kan helpen minder afhankelijk te zijn van...

zonnepanelen huren

Zonnecellen & zonnepaneel Het zijn de zonnecellen en het zonnepaneel die ervoor zorgen dat we gebruik kunnen maken van zonn...

Omvormer zonne energie

Omvormer & meterkast Om gebruik te kunnen maken van een PV-systeem met zonnepanelen dient u een omvormer aan te brenge...

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl