Zonnepanelen-Experts.nl

Home | Disclaimer | Privacyverklaring | Wie zijn wij ? | Contact | Sitemap

Zonnestroom off grid

Zonnestroom off grid

off grid photovoltaisch systeem

Offgrid/Standalone systeem

U kunt gebruik maken van een zonnestroom off grid systeem, waarbij er geen sprake is van een aansluiting op het reguliere en openbare elektriciteitsnetwerk (AC) in Nederland. In plaats van dat de onbenutte elektriciteit wordt aangeleverd aan het netwerk slaat u in plaats daarvan de elektriciteit op in accu’s, om daar later eventueel gebruik van te maken.

Zonnestroom in accu’s

U kunt de zonnestroom off grid systemen gebruiken om elektriciteit op te slaan in accu’s, of daar direct gebruik van te maken op plaatsen waar u geen aansluiting op het elektriciteitsnetwerk kunt verkrijgen. U kunt dan onder andere denken aan een eiland, of een afgelegen plaats waar het veel tijd en of geld kost om voor een aansluiting te zorgen. Het is dan mogelijk om de zonnestroom off grid op te wekken en direct te gebruiken, of de energie op te slaan in accu’s en dit achter de hand te houden.

Standalone energievoorziening

Het zonnestroom off grid systeem kan er onder andere voor zorgen dat u op een afgelegen plaats gebruik kunt maken van elektriciteit. Houd er rekening mee dat u in dat geval gebruik dient te maken van een volwaardig systeem, met zowel de zonnepanelen, de omvormer als bijvoorbeeld de battery charger. U zorgt er op die manier voor dat u de mogelijkheid heeft een (relatief) stabiele stroomvoorziening op te zetten. Het zonnestroom off grid systeem kan volledig standalone opereren, waardoor u daar geen aansluitingen op andere netwerken voor nodig heeft.

Off-grid/standalone systeem


Zonnestroom back-up systeem

U kunt er met een zonnestroom off grid systeem daarnaast voor kiezen om een bron van noodstroom in elkaar te zetten. Op het moment dat er sprake is van een stroomuitval kunt u gebruik maken van een noodaggregaaat of een andere traditionele voorziening, maar ook de off grid systemen bieden mogelijkheden. U zorgt er daarmee voor dat u energie op kunt wekken via de zonnecellen, die u op kunt slaan in de accu’s waar u gebruik van maakt. Zodra de stroom van het reguliere netwerk wegvalt kunt u rekenen op het zonnestroom off grid systeem, in combinatie met de elektriciteit die er beschikbaar is in de accu’s.

zwarte zonnepanelen

Blauwe en zwarte zonnepanelen in Zwijndrecht

Klein zonnestroom off grid systeem voor thuis

Tenslotte kunt u gebruik maken van een standalone kit die dienst doet als een zonnestroom off grid systeem, om hier thuis mee te werken. In zonnige streken kunt u er daarmee voor zorgen dat u eenvoudig voor stroom kunt zorgen, zonder dat er sprake hoeft te zijn van netspanning. U kunt op die manier zo’n 600 - 1.500 Wh per dag opwekken, afhankelijk van het systeem waar u gebruik van wenst te maken. Wat dat betreft heeft u verschillende mogelijkheden om met een zonnestroom off grid systeem energie op te wekken en bijvoorbeeld te zorgen voor een alternatief voor het bekende stroomnet.

Systeem soorten:

On grid photovoltaisch systeem

Zonnestroom on grid We onderscheiden zonnestroom on grid en zonnestroom off grid. Grid" staat in dit geval voor het ...

off grid photovoltaisch systeem

Zonnestroom off grid U kunt gebruik maken van een zonnestroom off grid systeem, waarbij er geen sprake is van een aans...

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl