Zonnepanelen-Experts.nl

Home | Disclaimer | Privacyverklaring | Wie zijn wij ? | Contact | Sitemap

Zonnepanelen

Hoe groot is een zonnepaneel

Op deze en de onderliggende pagina's wordt in detail ingegaan op zonne-energie, de werking van zonnepanelen, de soorten zonnepanelensystemen, montagemogelijkheden van de zonnepanelen, de kleuren,vormen en maten van panelen en tenslotte het onderhoud van de systemen.

Klik op het gewenste onderwerp.

Zonnepanelen informatie:

Procedure zonenergie

Werking zonnepanelensysteem Bent u benieuwd naar de werking van een zonnepanelensysteem? We spreken ook wel van een PV-systee...

Voltaische energie

Soorten systemen Bent u benieuwd naar de verschillende soorten PV systemen die er beschikbaar zijn? De PV systemen...

Plaatsen zonnecollectoren

Montage van zonnepanelen Denkt u na over de montage van zonnepanelen, of wilt u zonnepanelen installeren en bent u benieuw...

zonnepaneel groningen

Soorten en vormen zonnepanelen Wilt u gebruik maken van verschillende soorten en vormen zonnepanelen, of bent u benieuwd wat er ...

Onderhoud van zonnepanelen

Onderhoud van zonnepanelen Het onderhoud van zonnepanelen zit op een relatief eenvoudige manier in elkaar, omdat er geen spr...

Zonnepanelen

Denkt u er over om gebruik te maken van zonnepanelen? U zorgt er daarmee voor dat u zelf duurzaam energie op kunt gaan wekken. U kunt de energie die u zelf opwekt salderen met het verbruik aan de andere kant, of daar zelfs een terugleververgoeding voor ontvangen vanuit uw energieleverancier.

Werking van zonnepanelen

Zonnepanelen vangen het licht van de zon op en zorgen er vervolgens voor dat hier elektrische spanning uit volgt. Het proces zit technisch in elkaar, maar heeft te maken met de enorme energie die er in het licht van de zon schuil gaat. Het zijn de zonnecellen in de zonnepanelen die het licht omzetten en gelijkstroom naar de bekabeling brengen. Het is vervolgens de omvormer (vaak in de meterkast) die ervoor zorgt dat we gebruik kunnen maken van wisselstroom, waar onze apparaten doorgaans op zijn ingericht.

Zonnepanelen montage hellend dak

Montage van zonnepanelen

U kunt de zonnepanelen op een aantal verschillende manieren laten monteren. Maak gebruik van zonnepanelen op het dak door deze met haken te bevestigen, of kies er op een plat dak voor speciale klemmen in te zetten. Verder kunt u de zonnepanelen tegen de muur monteren, of heeft u de mogelijkheid om deze op de grond te plaatsen. Zorg ervoor dat u de ideale hellingshoek van de zonnepanelen kiest, of maak gebruik van de draaibare exemplaren. U kunt de opbrengst van de zonnepanelen op die manier maximaliseren, zodat u de terugverdientijd van de panelen tot een minimum kunt beperken.

Soorten zonnepanelen

Uiteraard heeft u de keuze uit een aantal verschillende soorten zonnepanelen. Kies voor on grid panelen aangesloten op het stroomnet, of voor off grid panelen op afgelegen plaatsen en als back-up. Gebruik de goedkopere monokristallijne zonnepanelen, of de iets duurdere polykristallijne panelen die over het algemeen net wat meer rendement te bieden hebben. Bent u op zoek naar draaibare zonnepanelen die met de beweging van de zon meegaan, of zoekt u wellicht naar gekleurde zonnepanelen die goed aansluiten bij de rest van de uitstraling van uw woning? De keuze is de laatste jaren enorm toegenomen, waardoor de zonnepanelen ook voor u een goede optie vormen.

Blauwe en zwarte zonnepanelen in Zwijndrecht

Kosten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen bestaan uit de panelen zelf, de bekabeling, de omvormer en natuurlijk de installatie van het geheel. De kosten hangen af van het aantal panelen dat u wenst te plaatsen. Des te meer panelen u plaatst, des te groter ook de opbrengst en des te sneller u de investering terug kunt verdienen. Gebruik een energiebespaarlening om de zonnepanelen te financieren, of profiteer in ieder geval van de subsidies en regelingen die er beschikbaar zijn. U kunt op die manier voordelig gebruik maken van goedkope zonnepanelen, om zelf energie op te gaan wekken en een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl