Zonnepanelen-Experts.nl

Home | Disclaimer | Privacyverklaring | Wie zijn wij ? | Contact | Sitemap

Flink besparen op energiekosten

Flink besparen op energiekosten

Kosten pv systeem

De jaarlijkse energiekosten maken een flink deel uit van de uitgaven van een gemiddeld huishouden. Het gemiddelde verbruik neemt bij huishoudens toe in de afgelopen jaren, wegens het gebruik van steeds meer apparatuur, terwijl de kosten voor elektriciteit ook jaarlijks toenemen. De prijs voor elektriciteit is tussen 1997 en 2012 bijvoorbeeld met 120% gestegen, terwijl de gemiddelde stijging voor andere produkten en diensten slechts 35% was. Door te investeren in een zonnepanelensysteem kunt u door het zonlicht zelf uw elektriciteit opwekken. Elke KilowattUur (standaard elektriciteitseenheid) die u zelf opwekt scheelt u in 2014 gemiddeld € 0,22. Een huishouden dat jaarlijks 4000 kWh verbruikt kan op die manier zo'n 4000 * € 0,22 = € 880 besparen. Hieronder ziet u een overzicht staan met indicatieve besparingen.

Indicatieve besparingen 2014

Aantal panelen Opgewekt vermogen Prijs incl.btw (2014) Besparing per jaar Terugverdientijd
7 1500 kwH € 3.300 - € 3.800 € 330,00 10 - 11,5 jaar
10 2100 kwH € 4.100 - € 4.400 € 462,00 9 - 9,5 jaar
14 3000 kwH € 4.700 - € 5.100 € 660,00 7 - 8 jaar
20 4300 kwH € 6.200 - € 7.000 € 946,00 6,5 - 7,5 jaar
26 5600 kwH € 7.900 - € 8.500 € 1.232,00 6,5 - 7 jaar

Uitgangspunten

  • Alle tarieven zijn gemiddelden uit de markt uitgaande van een standaard zonnepanelenpakket met inbegrip van 6% btw
  • Er is geen rekening gehouden met 100% terugvordering BTW
  • Een standaard zonnepanelenpakket bestaat uit standaard zonnepanelen, gemonteerd op een pannendak van een eensgezinswoning, bekabeling extern en intern wordt aangesloten op een nette (niet weggewerkte) manier.
  • Omvormer en aansluiting op het netwerk zijn inbegrepen. Standaard marktconforme garanties zijn van toepassing.
  • Eventuele aanvullende wensen of uitzonderingen zijn niet meegenomen in de prijsindicaties, zoals bijvoorbeeld speciale zonnepanelen (geïntegreerd in dak, voorzien van dakisolatie, verwerkt in glas, extreem hoog rendement etc.)
  • Om de besparing per jaar te bepalen is uitgegaan van het elektriciteitstarief van € 0,22 per kwH in 2014.
  • De verwachting is dat in de komende 10 jaar de gemiddelde elektriciteitsprijs zal gaan stijgen waardoor de besparing groter zal zijn dan hierboven is aangegeven. Tevens zal de terugverdientijd korter zijn. Hier is in bovenstaande tabel geen rekening mee gehouden.
  • Er zijn talloze soorten zonnepanelen, omvormers en bevestigingsmaterialen. Kwaliteit en garantievoorwaarden kunnen verschillen. In bovenstaande tabel is met een gemiddelde kwaliteit en garantie rekening gehouden.
  • Prijzen tussen verschillende aanbieders kunnen in verband met concurrentie en acties fors verschillen. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan.

Investering in de zonnepanelen

Om te besparen op uw energiekosten dient u allereerst een investering te doen in zonnepanelen. Dit kost u een paar duizend euro, afhankelijk van de grootte van de installatie waar u gebruik van wenst te maken. Des te groter de installatie is, des te meer energie u op kunt gaan wekken. Met het oog op de terugverdientijd is het wat dat betreft verstandig om een zo groot mogelijke investering te doen. Houd er uiteraard rekening mee dat u deze kosten in de komende jaren terug zal gaan verdienen, maar u ze nu alvast dient te kunnen betalen.

zwarte zonnepanelen

Blauwe en zwarte zonnepanelen in Zwijndrecht

Salderen van uw energiekosten

U kunt besparen op uw energiekosten, omdat u de energie die u zelf opwekt mag salderen. Dat betekent dat u deze als het ware weg mag strepen tegen de energie die u aan de andere kant afneemt. Stel dat u in een jaar 2.500 kWh aan energie bij uw energieleverancier afneemt, dan dient u daar een bepaald bedrag voor te betalen. Zet u daar aan de andere kant 2.000 kWh uit uw eigen zonnepanelen tegenover? Dan betaalt u nog maar voor 500 kWh. Wat dat betreft kunt u op die manier behoorlijk besparen op uw energiekosten. U kunt tot maximaal 5.000 kWh salderen, wat voor de meeste gezinnen meer dan voldoende is.

Terugverdientijd berekenen

Aan de hand van het aantal kWh dat u per jaar terug kunt leveren, de kosten van het PV-systeem en de prijs voor energie bij uw energieleverancier kunt u de terugverdientijd berekenen. Gemiddeld ligt de terugverdientijd van een systeem, zonder subsidie, op 9 - 10 jaar. De zonnepanelen gaan echter gemakkelijk 25 jaar of langer mee. Bij een stijgende energieprijs vanuit de leveranciers neemt de terugverdientijd bovendien af. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om te investeren in zonnepanelen en op die manier te besparen op uw energiekosten.

Gratis stroom van zonnepanelen

U kunt maximaal besparen op uw energiekosten op het moment dat u de investering in de zonnepanelen heeft terugverdiend, maar u er nog altijd gebruik van kunt maken. U betaalt dan namelijk niets meer voor de panelen, terwijl ze u nog wel energie opleveren en u daar gebruik van kunt maken. Vanaf dat moment lopen de verdiensten hard op, waardoor u kunt genieten van de uitstekende investering die u heeft gedaan. Des te eerder u begint, des te eerder u de investering heeft terugverdiend en des te sneller u maximaal kunt besparen op de energiekosten.

Alle voordelen op een rij:

Offertes contact

Aanschaf goedkoper dan ooit tevoren De aanschaf van zonnepanelen was nog niet eerder zo voordelig als nu. Bovendien is de rek er volg...

pv omvormers

Snelle en eenvoudige installatie Wilt u zorgen voor een snelle en eenvoudige installatie van de zonnepanelen?

Kosten pv systeem

Flink besparen op energiekosten De jaarlijkse energiekosten maken een flink deel uit van de uitgaven van een gemiddeld huishouden...

zonnepanelen rotterdam

Onafhankelijk van prijsstijgingen elektriciteit Wilt u zich zo onafhankelijk mogelijk opstellen van de prijsstijgingen van elektriciteit? De kans...

Nederland wil zonnepanelen

Verhoging woningwaarde Uit diverse onderzoeken is gebleken dat consumenten bereid zijn om meer te betalen voor een wonin...

Energie advies

Beter Energielabel Wilt u graag een beter energielabel door zonnepanelen? U kunt de zonnepanelen vergelijken of kijk...

Levensduur zonelementen

Lange levensduur Wilt u profiteren van een lange levensduur van de zonnepanelen? Dan is het verstandig om deze in ...

zonnepanelen huren

Goed voor het milieu Wilt u energie besparen, of de kosten voor energie drukken? Zonnepanelen zijn goed voor het milie...

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl